Miért várják el ügyfeleid, hogy legyen weboldalad

Amikor az emberek terméket vagy szolgáltatást keresnek, akkor 10 alkalomból 9-szer, az online kereséshez fordulnak. Lehet, hogy egy adott kulcsszóra keresnek, de az is, hogy kifejezetten a vállalkozásod nevére.

Az igazság az, hogy az érdeklődők az alapján ítélnek, amit rólad vagy vállalkozásodról a weboldaladon találnak. Szeretnék tudni, hogy az igényeiknek a Te vállalkozásod megfelel-e.

Ha vállalkozásod mondjuk kertépítéssel foglalkozik, amely egyedi, extravagáns vízesések építésére specializálódott, akkor valaki, aki csak alap kertrendezést szeretne, nem lesz alkalmas számodra. Ezek az érdeklődök szeretnék megspórolni maguknak azt az időt, amikor is kiderül, hogy Te nem foglalkozol ilyennel. Éppen ezért, ezt az információt szeretnék weboldaladon megkapni.

Noha rengeteg elem jelenik meg a keresési eredmények között, az emberek 30% -a nem fog téged választani, ha nincs honlapod.

Az ügyfelek elvárják, hogy legyen weblapod

A jelenlegi és a potenciális ügyfeleid szeretnék megtekinteni weboldalad. Önmagában a közösségi média és a különböző üzleti hírlevél listák használata nem elegendő annak bemutatásához, hogy milyen a márkád.

A fogyasztók tudni akarják, hogy vállalkozásod megfelel-e az igényeiknek. A mai technológiával az ügyfelek könnyen tájékozódnak. Láthatják az értékeléseket és véleményeket, de egy weboldal lehetővé teszi, hogy megadja a szükséges információkat a megalapozott döntéshozatalhoz.

Egy honlap segít elmesélni vállalkozásod és a Te történeted, és ez a történet lehetővé teszi az emberek számára, hogy megismerjenek, megkedveljenek és megbízhassanak benned. Ez növeli annak esélyét, hogy üzletet kössenek veled.

„De minden információt felteszek a közösségi oldalamra”

A kisvállalkozások gyakran szeretik hangoztatni, hogy miért is nincs szükségük weboldalra.

Az egyik leggyakoribb érv: „Minden fenn van a Facebook-oldalamon.”

Ez tökjó! De még mindig tudok mondani ezer és egy okot, hogy miért legyen honlapod.

Először is, ha van weboldalad, az jobban segíti vállalkozásod a keresési eredmények között. Noha számos tényező segíti a rangsorolást, egyszerűen több lehetőséged van versenyezni azzal, hogy rendelkezel egy saját tulajdonú honlappal.

Weboldalad Google keresésben

Ami a közösségi médiát és az üzleti adatlistákat illeti, azok a kapcsolatok és listák sose lesznek a tulajdonodban. Mi van, ha egy nap a Facebook csak úgy megszünteti az üzleti oldalakat vagy összeomlik? A kiépített rengeteg kapcsolat elvész menthetetlenül.

Ráadásul mindig hozzá leszel kötve az adott közösségi média platformhoz. Állandó hatással lesznek rád a változó algoritmusok, amelyek korlátozzák az elérhetőséged. Ne csak a közösségi média platformra támaszkodj. Főleg, ha egy honlap jobban átadja vállalkozásod értékeit. Használd mindkettőt, hogy a lehető legtöbbet hozd ki online marketingtevékenységedből.

Ha saját honlapod van, akkor jobban tudod irányítani a megjelenésed.

Miből álljon a weboldalad

A webhely építése során néhány dolgot érdemes szem előtt tartani.

Annak érdekében, hogy megfeleljen a jelenlegi és a potenciális vásárlók elvárásainak, és igazolja hitelességed, győződj meg arról, hogy honlapod:

1. Mobilbarát

Legyen mobilbarát

Az ügyfeleid elvárják, hogy weboldalad egyszerű és gyors legyen, függetlenül attól, hogy milyen eszközről látogatják.

Nincs annál frusztrálóbb érzés, mint amikor informálódunk vagy vásárolnánk egy honlapon és az egyszerűen nem működik jól mobilról. Rázoomulni a kis betűkre vagy görgetni le-föl, hogy megtaláljuk a kívánt tartalmat vagy gombot.

Amikor a látogatók eljutnak weboldaladra, elvárják, hogy jól nézzen ki és jól működjön.

Az ügyfelek általában csak körülbelül 15 másodpercig tartózkodnak egy weboldalon, és arra számítanak, hogy játszi könnyedséggel megtalálják a keresett információkat.

2. Vonzó dizájnnal rendelkezik

Szeretjük azt mondani, hogy „ne a borító alapján ítélj”, de emberek vagyunk és az első benyomás igen is fontos.

Honlapodnak professzionalizmust kell sugalnia a termékeid, szolgáltatásaid egyedi bemutatásán keresztül. A potenciális ügyfelek sikertörténeteket szeretnének látni, és szeretnék elképzelni magukat a terméked vagy szolgáltatásod használata közben.

A jól átgondolt és látványos kialakítás csak növeli hitelességed.

3. Válaszol a fogyasztói kérdésekre, és értéket nyújt

Weboldaladnak válaszolnia kell néhány alapvető kérdésre, és információkat kell szolgáltatnia, hogy az érdeklődök tudják, hogyan léphetnek kapcsolatba Veled.

Az alapvető webhelystruktúrának három oldala van: egy „kezdőoldal”, „rólam” és egy „kapcsolat” oldal. Ezek az oldalak kulcsfontosságú információkat tartalmaznak, amelyekhez a potenciális ügyfelek gyorsan hozzáférhetnek:

Kezdőlap

Honlapod „kezdőlapja” az online üzleti vállalkozásod bejárata. Ez a hely, ahol magas szinten tájékoztatnod kell az embereket arról, mit kínálsz, miért csinálod, és lehetőséget adnod, hogyha valami érdekli őket, akkor még több információt kaphassanak.

Gondolj vállalkozásodra, és annak céljára. Motiváld őket, hogy tegyék meg az első lépést problémájuk megoldására vagy céljuk eléréséhez.

Ha online értékesíted termékeidet vagy szolgáltatásaidat, az emberek elvárják, hogy megismerjék a részleteket és akkor és ott meg is fogják vásárolni terméked. Amikor a fogyasztók készen állnak a vásárlásra, akkor a honlapodnak ott kell lennie, készen állnia a fizetésre, és ha szükséges kicsit noszogatni a vásárlásra. De csak finoman.

Rólam oldal

A „rólam” oldal bemutatja üzleti küldetésed, annak történetét, hogy miként kezdted, és miért teszed azt, amit teszel. Itt elmesélheted, hogy milyen előnyök származhatnak a veled való együttműködésből, és mi különbözteti meg vállalkozásod a versenytársakétől.

Kapcsolat oldal

Weboldaladnak ezen oldala tájékoztatja az embereket arról, hogy hol találnak meg, mikor találnak meg, és hogyan vehetik fel a kapcsolatot veled. Ez az alkalom remek lehetőség arra, hogy megadd a lehetőséget nekik, hogy kapcsolatba lépjenek veled, például a közösségi médiában vagy regisztrálva az e-mail listádra.

Adj még több értéket

Az érdeklődök alapkérdéseinek megválaszolása mellett, érdemes választ adnod a specifikusabb kérdéseikre is.

Mit akarok ezzel mondani?

Azokra a kérdésekre gondolok, amelyeket folyamatosan kapsz potenciális ügyfeleidtől. Ezek azok a kérdések, amelyeket a fogyasztók beírnak a Google-ba.

Ha ezekre a kérdésekre honlapodon választ kapnak, vállalkozásod organikusan magasabb helyezést ér el a keresési eredmények között.

Például válaszolj ezekre a kérdésekre egy blogban vagy egy gyakran ismételt kérdések oldallal. Mutasd meg a fogyasztóknak, hogy rendelkezel a hozzáértéssel. Amint bebizonyítottad hitelességed, nagyobb valószínűséggel fognak veled üzletet kötni.

Potenciális ügyfeleid most is téged keresnek! Megtalálják a Te honlapod?

Egy honlap segít megfelelni jelenlegi és potenciális ügyfeleid elvárásainak.

Megnézik a vállalkozásodat, és szeretnének megbizonyosodni arról, hogy megbízható vagy-e, ezért használd a honlapod arra, hogy biztosítod számukra azt az értékes információt, amelyet keresni fognak.

Győződj meg arról, hogy megfelelő benyomást keltesz honlapod tartalmával, és megfelelsz látogatóid elvárásainak.

Tedd meg az első lépést honlapod létrehozásában egy domain regisztrációval! Aztán indulhat a honlapkészítés.

Tetszett a cikk?

Oszd meg Facebookon
Oszd meg Linkedinen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek